Berta Lászlóné Marika

workwomensuccess

workwomensuccess

A téglák.....

2018. július 10. - workwomensuccess

Most éppen olvasok....

003.jpg

"Egy régi történet.

Egy körülbelül velem egyidős kínai fiúról szólt, aki akkoriban kezdett el egy bizonyos fajta harcművészetet tanulni. Az iskolájában rendszeresen megrendeztek egy ünnepi eseményt, melyen a diákok családja és barátai ünnepelték a tanulók fejlődését. Egyes diákok már jóval az esemény előtt el kezdtek készülni a bemutatójukra. A mester azt mondta ennek a fiúnak, hogy az ünnepségen egy bizonyos fajta téglából kell néhányat összetörnie. Ez a feladat kissé szokatlan volt számára, mivel azelőtt soha nem csinált ilyet, és azelőtt soha nem mutatta volna be az akciót. Igen, ugyanúgy gyakorolt, mint mindenki más, de csak a technikáját gyakorolta, nem a téglák összetörését úgy, ahogy azt éppen végre kellett hajtania. Amikor a fiú kifejezte a mesternek az aggodalmát, az egyszerűen csak mosolygott, és így szólt: „Nem lesz semmi bajod. Mindent tudsz, ami ahhoz kell, hogy összetörd a téglát.”

Eljött az ünnepség napja, és minden diák briliáns bemutatóval vívta ki a közönség csodálatát, elismerését. Végezetül, a fináléra, a fiú bemutatója következett, aki kijött, meghajolt a nagyszámú közönség felé, meghajolt a mester felé, és nekilátott a téglák összetörésének, úgy, ahogyan azt begyakorolta. Mindenki számára elképesztő volt, ahogy a tégla a fiú kezei alatt könnyedén összetört. A mester előre lépett, mindenkit csendre intett, és elmondta, hogy amit az imént a fiú csinált, azt azelőtt soha senki nem hajtotta végre. Sem ő maga, sem senki a világ nagyszerű mesterei közül. A mester elmagyarázta, hogy a fiú, bár tehetséges, ezt a látszólag lehetetlen mutatványt nem a tehetségének köszönhetően tudta végrehajtani, hanem  egyszerűen mert a szívében minden kétséget kizáróan hitt abban, hogy meg tudja csinálni. A téglák összetörése belső meggyőződésének egyszerű fizikai megnyilvánulása volt.

Mik a téglák a te életedben?”

Miért cipeled még mindig? Tudod mennyi élmény, kaland, könyv, stb. vár rád?

Hidd el, nem vagy egyedül! Itt vagyunk sokan, akik, ha összeadjuk az energiánkat, ha a rossz meggyőződéseket leváltjuk jókra, - együtt sok mindenre képesek vagyunk....

Nem kellenek a téglák!

"Ha egy közösség együtt teremt, az nem összeadódik, hanem össze-szorzódik" -   (Géczy Gábor)

 078_teglak.jpeg

 

Forrás: A GYÓGYÍTÓ KÓD (Alexander Loyd, PhD, ND és Ben Johnson, MD, DO, NMD)

A bejegyzés trackback címe:

https://workwomensuccess.blog.hu/api/trackback/id/tr9914104529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása